Videospeler inladen...

Olivia en Arthur waren dit jaar de populairste namen in Vlaanderen, ontdek hier hoe vaak uw naam voorkomt in België

Olivia voor meisjes en Arthur voor jongens. Dat zijn de namen die kersverse ouders in Vlaanderen het afgelopen jaar het vaakst kozen voor hun baby, meldt Kind en Gezin op basis van voorlopige gegevens. Vorig jaar waren Mila en Noah de populairste voornamen.

Tot en met gisteren kregen 343 pasgeboren meisjes dit jaar in Vlaanderen de naam Olivia. Dat is met voorsprong de populairste meisjesnaam, voor Mila (301 keer gekozen), Emma (276), Louise (273) en Ella (256). Olivia staat sinds 2015 onafgebroken in de top 10.

De populairste jongensnaam, Arthur, staat al sinds 2012, dus nu voor het achtste jaar op rij, tussen de tien populairste jongensnamen in Vlaanderen. Arthur werd dit jaar tot nu toe 338 keer gekozen, net iets meer dan Liam (333). Dan volgen Noah (319), Leon (314) en Louis (272).

Als je de jongensnamen fonetisch (zoals ze worden uitgesproken, los van de schrijfwijze) bekijkt, dan staat Lukas/Lucas helemaal bovenaan, gevolgd door Victor/Viktor en dan pas Arthur en zijn varianten.

Nog een kanttekening: omdat de cijfers nog niet definitief zijn, kunnen er nog veranderingen optreden. Dat gebeurde ook vorig jaar. Toen werden Olivia en Arthur in eerste instantie ook als populairste voornamen naar voren geschoven, maar zij werden op de valreep nog ingehaald door respectievelijk Mila en Noah.

Opvallende namen

Er werden dit jaar ten slotte ook enkele opvallende namen gekozen. Zo kregen 4 baby's de naam Archie (zoals het zoontje van de Britse prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle), kwamen er 27 Arya's bij (naar een personage uit "Game of Thrones") en 53 Ariana's (zoals de zangeres Ariana Grande).

Benieuwd met hoeveel mensen in België u uw voornaam deelt? Check het hieronder onze namenzoeker. Door de grootte van de database kan het laden enkele seconden duren.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen