Een archiefbeeld van de reddingsoperatie.
© 2018 by ZUMA Wire

Thaise marinier die voetballertjes uit grot hielp te redden na anderhalf jaar aan infectie overleden

In Thailand is een marinier overleden die vorig jaar de voetballertjes hielp te redden die vastzaten in een grot. Dat meldt de koninklijke Thaise zeemacht. Hij stierf aan de gevolgen van een bloedinfectie die hij opliep tijdens die operatie.

Beiret Bureerak is niet meer. Anderhalf jaar nadat de marinier heeft meegeholpen aan de reddingsoperatie om 12 voetballertjes en hun coach uit een grot te bevrijden, is hij gestorven aan de gevolgen van een bloedinfectie die hij toen opliep. Hij was in behandeling, maar zijn aandoening verergerde.

Video onder: het eerste verslag uit "Het Journaal" van 25 juni 2018 over de voetballertjes die vastzaten

Videospeler inladen...

De voetballertjes kwamen samen met hun coach vast te zitten in een grot in de provincie Chiang Rai op 23 juni 2018. Door een plotse vloedgolf, was de toegang tot de grot onder water gelopen. Het duurde negen dagen vooraleer ze werden ontdekt. 

Er werd een grootschalige reddingsoperatie op getouw gezet, maar toch zou het nog tot 10 juli 2018 duren vooraleer de jongens en hun coach de grot veilig konden verlaten. Bij de reddingsoperatie zelf kwam al een duiker om het leven.

Video onder: verslag uit "Het Journaal" van 10 juli 2018 nadat alle voetballertjes uit de grot waren gered

Videospeler inladen...

Meest gelezen