Videospeler inladen...

"Dit heb ik nog nooit gezien", uitgedroogde koala beklimt racefiets om drinkbus te grijpen

In Australië heeft een wielrenster gefilmd hoe een dorstige koala haar fiets beklimt om water uit de drinkbus te drinken. "We hebben al honderden koala's gezien, maar dit heb ik ze nog nooit zien doen", zegt de vrouw in de Australische pers.

Het dier zat midden op de weg, waarna de vrouw de koala wilde verplaatsen. De koala ging meteen op zijn doel af: de fiets met de drinkbus. Een andere fietser kon het vervolg filmen en die beelden gaan nu vlot de wereld rond.

Door de aanhoudende hitte, droogte en de vele bosbranden zijn de voorbije maanden al duizenden koala's omgekomen. Volgens de Australische minister van Milieu zijn er in de regio al 30 procent minder koala's door het natuurgeweld.

Meest gelezen