Man komt om het leven bij hevige woningbrand in Wemmel, dan toch geen sprake van tweede slachtoffer

In Wemmel, in de provincie Vlaams-Brabant, is vanmorgen een man om het leven gekomen bij een woningbrand. Een tijdlang werd gedacht dat er nog een vermiste was, maar het parket laat nu weten dat er toch geen tweede slachtoffer is.

De brand in Wemmel zou erg hevig geweest zijn want toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen al door het dak. Ook een deel van dat dak stortte in. Bij de brand kwam een man om het leven.

Een tijdlang was er verwarring over een mogelijk tweede slachtoffer. "De oproep naar de noodcentrale zou die van een vrouwenstem geweest zijn", stelt het parket. Maar het parket laat nu weten dat er toch geen sprake zou zijn van een tweede slachtoffer. “Het huis is doorzocht en er is niemand meer aangetroffen.” Intussen heeft het parket ook een onderzoek geopend naar brandstichting.

Er is een onderzoeksrechter gevorderd omdat er sprake is van brandstichting. “Er zijn drie brandhaarden aangetroffen”, verduidelijkt de parketwoordvoerster. “Er werden wel geen brandversnellers gevonden. Het onderzoek moet nu meer duidelijkheid scheppen. Mogelijk heeft de man het vuur zelf aangestoken, hij zou gekampt hebben met mentale problemen.”

Hebt u vragen over zelfdoding of worstelt u zelf met donkere gedachten? Neem dan contact op met de Zelfmoordlijn. Dat kan telefonisch via het nummer 1813, maar ook chatten of mailen is mogelijk.

Meest gelezen