Videospeler inladen...

Zware brand vernielt bakkerij in Herentals

In Herentals, in de Antwerpse Kempen, heeft een brand grote schade veroorzaakt in een bakkerij met bakkerswinkel in het gehucht Noorderwijk. Dat meldt de lokale politie. Ook enkele appartementen boven de bakkerij liepen rookschade op en zijn tijdelijk onbewoonbaar. De bewoners waren gelukkig niet thuis en worden opgevangen door familie.

De precieze oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar het vuur zou ontstaan zijn aan de ovens in het bakkerijgedeelte. De brandweer heeft het vuur onder controle gekregen, maar zal allicht nog de hele avond binnen moeten nablussen omdat er heel wat moeilijk bereikbaar isolatiemateriaal blijft smeulen.

De bakkerij zelf zou grotendeels vernield zijn. In de appartementen erboven bleef het bij rookschade. Het pand ernaast kon wel worden gevrijwaard.

Door de brandweerinterventie moest de politie in de omgeving verschillende straten afsluiten.

Meest gelezen