Helikopter met motorproblemen stort neer in Torhout, geen gewonden

In Torhout is een noodlanding van een helikopter fout gelopen. De piloot moest het toestel door motorproblemen in een veld aan de grond zetten, maar door de drassige ondergrond kantelde de helikopter. De vier passagiers bleven ongedeerd.

Vier Limburgers waren vanuit Grobbendonk vertrokken, maar hun helikopter kreeg motorproblemen. De ervaren piloot besliste een noodlanding uit te voeren op een veld naast kasteel d’Aertrycke in Torhout. 

Door de overvloedige regenval van de voorbije dagen was het weiland zeer drassig, waardoor de helikopter een buiteling maakte en op de zijkant terechtkwam. De vier inzittenden konden zichzelf bevrijden. Ze waren zwaar onder de indruk van hun avontuur, maar liepen geen verwondingen op. 

Een takeldienst bekijkt nu hoe de helikopter getakeld kan worden, maar dat wordt geen sinecure: het veld ligt ver van de straatkant en is erg moeilijk te berijden. Zeker is wel dat de helikopter volledig vernield is.

Meest gelezen