Borstvoedingsbeha blijkt de ideale oplossing voor uierprobleem van schaap Rose

Het was een onverwachte zwangerschap, nadat een ram uit de buurt ingebroken had in de wei van het schaap Rose. Ruim een maand geleden was het dan zover: Rose beviel van 3 lammetjes. Maar dat had wel zo z'n gevolg voor haar uier die zo zwaar werd dat hij bijna helemaal tot de grond doorzakte. De situatie werd zelfs zo ernstig dat het dier doden een van de mogelijke oplossingen kon zijn. Maar dat zag eigenares Kate Stokes uit Clevedon, Nieuw-Zeeland, liever niet gebeuren. Een veeartsbezoek moest daarom soelaas brengen en dat gebeurde in de vorm van een borstvoedingsbeha. Het leverde alvast een opmerkelijke foto op.

Kate Stokes op de plaatselijke nieuwswebsites 1 News en Stuff: "We houden van al onze dieren, dus was euthanasie geen optie. Onze dieren maken deel uit van ons gezin."

Veearts Sarah Clews: "Wanneer de uier zo laag hangt, is de kans veel groter dat hij ergens blijft achter haken, waardoor er een soort slingereffect kan ontstaan, wat erg stresserend kan werken op het dier. In de meeste gevallen is dan een operatie nodig om deze toestand te herstellen. Al besluiten sommige eigenaars ook tot een drastischer oplossing. Zo’n operatie is natuurlijk ook niet goedkoop, dat kan al snel oplopen tot 1.600 dollar (960 euro). Ik heb dan voorgesteld om eerst een voedingsbeha te proberen. Het probleem was wel dat het een heel grote maat moest zijn."

Stokes: "Ik heb dan contact opgenomen met het lingeriemerk Rose & Thorne. Zij hebben mij de grootste maat die ze in de winkel hadden, ter beschikking gesteld. En die zat onmiddellijk goed bij Rose, want ze heeft op geen enkel moment aangegeven dat die oncomfortabel zat. Door de  openingen in de beha kon Rose haar lammetjes dan voeden en kon de uier een normalere grootte krijgen."

Clews: "Zulke situaties als die bij Rose komen nauwelijks voor. Maar nu ik gezien heb wat het resultaat is, hoop ik de beha te kunnen overnemen van de eigenaars van Rose. Ik heb hen bovendien de tip gegeven om Rose in de toekomst de nodige anticonceptie te geven, waardoor een opdringerige ram niet meer voor zoveel ongemak kan zorgen."

Meest gelezen