Videospeler inladen...

Twee jonge holebi's aangevallen in Gent: "Ik wil niet dat iemand de kans krijgt om mijn identiteit in elkaar te slaan"

Twee jonge mannen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag in elkaar geslagen in Gent. Volgens de slachtoffers gaat het om enkele mannen die hen aanvielen toen ze op weg waren naar huis na een avondje stappen. De politie heeft alvast een onderzoek geopend en probeert aan de hand van camerabeelden de daders op te sporen. 

De feiten gebeurden rond 3 uur aan de Sint-Baafskathedraal in het centrum van Gent. "We kwamen een groepje mannen tegen die beledigingen aan het roepen waren", steekt Bruce van wal. "Ik zei dat ze ons met rust moesten laten, maar dat was voldoende voor hen om ons aan te vallen. Wat er zich in de minuten erna afspeelde, herinnert Bruce zich niet meer: "Opeens werd ik wakker in een plas bloed. De aanval hebben we niet zien gebeuren. Opeens waren ze er."

Ondertussen belde Nick -de andere jonge man die deelde in de klappen- een ziekenwagen. Allebei liepen ze kneuzingen op in het gelaat. Eén van hen hield zelfs een neusbreuk over aan de feiten.

Opeens werd ik wakker in een plas van bloed. De aanval hebben we niet zien gebeuren
Bruce

Volgens Bruce en Nick gaat het om een geval van gaybashing: "Die bewuste avond hadden we make-up aan en kregen we opmerkingen zoals "vuile homo". Het feit dat ze zo snel tot agressie zijn overgegaan, is niet toevallig. Daardoor vermoeden we dat het om een daad van homohaat gaat." 

Lees verder onder de Facebookpost:

Eigen identiteit

Maar Bruce en Nick laten na het geweld hun hoofd niet hangen: "Ik zou niet willen dat enkele jongens de kans krijgen om mijn identiteit in elkaar te slaan. Wanneer wij ons nu zouden aanpassen, hebben zij hun doel bereikt. Het kan niet dat zij zo hard hun opinie opdringen dat wij daarvoor de onze niet meer mogen tonen. Daardoor wil ik nu nog harder mezelf zijn", maakt Bruce zich sterk. 

Wanneer wij ons nu zouden aanpassen, hebben zij hun doel bereikt

Bruce

"Hopelijk hebben de daders spijt en hebben ze door dat het maatschappelijk niet getolereerd wordt. Ik hoop echt dat ze zich schamen." Daarnaast willen de jongens ook duidelijk maken dat mensen altijd zichzelf moeten kunnen zijn. "Als er zoiets gebeurt moet er zeker aangifte bij de politie worden gedaan."

Bekijk hieronder de reportage uit "Het journaal":

Videospeler inladen...

Camerabeelden

De politie is alvast een onderzoek gestart naar het geweld. Aan de hand van camerabeelden probeert de politie de daders op te sporen. "De daders zijn na de feiten weggelopen richting het Zuid. Ze zijn voorlopig niet aangetroffen en we proberen hen te vinden", zegt de lokale politie aan De Gentenaar. Politie en parket hebben voorlopig nog geen verdere informatie over de feiten.

In een reactie vindt de organisatie Wel Jong Niet Hetero het belangrijk dat daders van gaybashing gestraft worden. Ze vraagt ook dat iedereen meer opkomt voor holebi’s.

Bekijk hier de reactie van Wel Jong Niet Hetero (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...
Het is een laffe daad die ingaat tegen alles waar Gent voor staat
burgemeester Mathias De Clercq

Ondertussen heeft ook Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) gereageerd op de aanval. Hij noemt de aanval intriest en totaal verwerpelijk: "Het is een laffe daad die ingaat tegen alles waar Gent voor staat. Voor de vrijheid jezelf te kunnen zijn, voor de vrijheid graag te zien wie je wil graag zien". De burgemeester vindt de daad tegen Nick en Bruce dan ook een daad tegen alle Gentenaars.

Meest gelezen