Laatste huwelijk in Knesselare: “Vanaf 2020 wordt ons gemeentehuis een infobalie”

Het gemeentehuis van Knesselare wordt vanaf 2020 een infobalie. De inwoners kunnen er dan enkel nog terecht voor informatie en het opvragen van documenten. Knesselare fuseerde een jaar geleden met Aalter. Trouwen kan vanaf nu alleen nog maar in het gemeentehuis van Aalter.

Zaterdag vond de allerlaatste trouw plaats in het gemeentehuis van Knesselare. Toch verdwijnt het gebouw niet. Op dezelfde locatie komt er nu een contactpunt voor de inwoners. Daar kunnen ze alle mogelijke informatie en documenten opvragen.

Dienstverlening blijft

Sinds een jaar is Knesselare gefuseerd met Aalter. Huwelijken zullen vanaf nu allemaal naar het gemeentehuis van Aalter verhuizen. “Maar de dienstverlening voor de inwoners blijft wel”, zegt schepen Herline Trenson (CD&V). “Het is een contactpunt voor onze inwoners. Voor 70% van de dienstverlening kunnen ze nog altijd bij ons terecht. Vanaf 1 april verhuist de bibliotheek ook naar hier.”

Meest gelezen