WENN.com

Britse komiek en muzikant Neil Innes, bekend om zijn samenwerking met Monty Python, overleden

De Britse komiek en muzikant Neil Innes is op 75-jarige leeftijd overleden, dat melden meerdere Britse media. Hij is vooral bekend van zijn werk met de Britse komediegroep Monty Python in de jaren 70. Hij leverde een bijdrage aan songs en sketches, en dook op in films als "Monty Python and the Holy Grail" en "Life of Brian". Hij schreef muziek voor enkele albums van Monty Python en zou ook de man zijn die floot in het liedje "Always Look at the Bright Side of Life".

Neil Innes werd op 9 december 1944 in Danbury (Essex) geboren. In 1966 richtte hij de Bonzo Dog Doo-Band op, een band die jazzmuziek integreerde met Britse humor. Ze hadden een hit met "I'm the Urban Spaceman".  

In de jaren zeventig geraakte hij alsmaar meer betrokken bij het Britse humorcollectief Monty Python. Naast zijn bijdragen in de films van Monty Python, schreef hij ook muziek voor albums als "Monty Python's Previous Record" en "The Monty Python Matching Tie and Handkerchief".

The Beatles

Toen er een punt kwam achter Monty Python ging Innes scheep met Eric Idle van Monty Python om onder andere onder de titel "The Rutles" een plaat en een film als persiflage op The Beatles te maken. In de film speelde hij de rol van Ron Nasty, die John Lennon moest voorstellen.

Met Terry Gilliams, eveneens uit Monty Python, maakte de man "Jabberwocky" en met Terry Jones "Erik the Viking". Vorig jaar tourde Innes nog met de Bootleg Beatles. 

De muzikant stierf onverwacht in de nacht van zondag op maandag.

Meest gelezen