Peter Claes staat momenteel op non-actief

Raad van bestuur VRT stelt bemiddelaar aan na vertrouwensbreuk binnen directie

De raad van bestuur van de VRT heeft een bemiddelaar aangesteld om het conflict in het directiecollege rond directeur Media en Productie Peter Claes op te lossen. Dat meldt de openbare omroep in een persbericht. De bemiddelaar komt van buiten de VRT, het is Fabiaan Van Vrekhem van consultancybedrijf Accord Group Belgium.

In het persbericht meldt de raad van bestuur van de VRT dat alle gedane inspanningen nog niet tot het verhoopte resultaat geleid hebben om tot een herstel te komen van het vertrouwen onder de leden van het directiecollege. Vandaar de keuze voor een bemiddelaar.

Er was een vertrouwensbreuk ontstaan tussen Peter Claes, directeur Media en Productie, en de rest van het directiecollege. Aan Claes werden “eigengereid optreden” en “deloyaal gedrag” verweten. VRT-CEO Paul Lembrechts wou Peter Claes ontslaan, maar botste op een "neen" van de raad van bestuur van de openbare omroep. 

De vier collega-directeurs van Peter Claes bevestigden daarna hun steun aan CEO Paul Lembrechts. Het gaat om Liesbet Vrieleman (directeur Informatie), Lieven Vermaele (directeur Financiën en Operaties), Stijn Lehaen (directeur Technologie en Innovatie) en Hans Cockx (personeelsdirecteur).

Ook de socialistische en christelijke vakbond spraken zich uit tegen Peter Claes, die momenteel op non-actief staat. Hij kreeg wel steun van de voorzitter van de Raad van Bestuur, Luc Van den Brande.

Luister hier naar extra duiding door Gianni Paelinck van onze politieke redactie, in het Radio 1-programma "De wereld vandaag":

Meest gelezen