www.newspix.be

Winkelketen e5 mode verdwijnt na 40 jaar uit familiale handen

De Belgische kledingketen e5 mode wordt overgenomen door de Feniks Holding. Dat meldt e5 mode en bevestigt ook aandeelhouder Shopinvest. Met de overname is de keten voor het eerst in veertig jaar niet meer in handen van de familie Kaesteker.

E5 mode, met hoofdzetel in Sint-Niklaas, is met een zeventigtal winkels actief in Vlaanderen en Wallonië. Er werken ongeveer 400 mensen. De overnemer is Feniks Holding van Frédéric Helderweirt. Die koopt alle aandelen over en wordt CEO. Dat bevestigt Hans Van Rijckeghem, CEO van aandeelhouder Shopinvest. Een overnamebedrag werd niet vrijgegeven.

E5 mode was voor de overname voor 49 procent in handen van Shopinvest, de holding van de oprichtersfamilie Kaesteker en voor 51 procent in handen van Alexander Talpe. Talpe - een neef van oprichter Etienne Kaesteker - nam de keten nog maar twee jaar geleden over en was sindsdien CEO.

Met een geschat vermogen van ruim 85 miljoen euro staat Etienne Kaesteker op de 228e plaats in de lijst van de Rijkste Belgen.

Beter gewapend

De overname betekent meteen dat de keten na veertig jaar - e5 mode werd opgericht in 1979 - niet meer in handen is van de de familie Kaesteker/Talpe. Volgens Van Rijckeghem is de overname een gevolg van de vele veranderingen in de sector. Met de overname door Feniks Holding moet de kledingketen daar beter tegen gewapend zijn, klinkt het.

In een persbericht klinkt het dat online winkelen nog belangrijker zal worden. Feniks Holding is ook een commerciële overeenkomst aangegaan met het aankoopplatform dat ook de FNG groep bedient. "Hierdoor kunnen we rekenen op competitieve aankoopvoorwaarden, en kan e5 mode op een hoger niveau meedraaien", aldus overnemer Frédéric Helderweirt.

Meest gelezen