Beperkte hinder vanavond door staking bij De Lijn: feestbussen rijden

Het bus- en tramverkeer van De Lijn zal vanavond op oudjaar weinig of geen hinder ondervinden in Vlaanderen. Dat laat de vervoersmaatschappij weten. Enkel in Antwerpen en Gent zullen er verschillende ritten wegvallen. De socialistische vakbond ACOD had eerder opgeroepen om te staken tijdens de feestdagen.

Feestvierders die er vannacht op rekenen om veilig thuis te raken met de bus of tram, zullen normaal gezien niet voor een verrassing komen te staan. "We verwachten dat er vannacht voor de feestbussen geen of weinig hinder zal zijn," zegt Inge Debruyne, woordvoerder van vervoersmaatschappij De Lijn. De dienstregeling voor oudejaarsavond lijkt dus gewoon door te gaan. 

Al kunnen er in Antwerpen en Gent wel enkele problemen opduiken. "Op het Antwerpse tramnetwerk zullen enkele ritten wegvallen. Ook is het zo dat de reizigers in Gent er rekening mee moeten houden dat er vanavond tussen 20u00 à 21u00 en 23u15 geen stadslijnen zullen rijden." Voor meer informatie kunnen reizigers de realtime informatie raadplegen op de haltepagina's van de website en op de app van De Lijn.

De hinder naar aanleiding van de vakbondsactie vandaag blijft verder al bij al beperkt. "Net als gisteren is de impact het meest voelbaar in de centrumsteden, met uitzondering van West-Vlaanderen en Limburg, want daar rijdt alles vandaag normaal," zegt Debruyne. De socialistische vakbond ACOD heeft een stakingsaanzegging ingediend voor de periode van 30 december tot 3 januari.

Meest gelezen