Getty Images

Golden Globes 2015: "Als Jennifer Lopez kan lachen om haar 'globes', waarom jij dan niet?"

"Het gênantste moment van de hele avond!" Zo omschreef nieuwswebsite Independent 5 jaar geleden de uitspraak van acteur Jeremy Renner, toen hij samen met Jennifer Lopez de Golden Globe voor beste acteur in een miniserie of tv-film mocht aankondigen. Daarbij verwees hij naar de ‘globes/bollen’ van Lopez die een jurk droeg met een wel erg diepe decolleté. Zowel op diverse nieuwswebsites als op sociale media werd Renner kop van Jut. Vannacht worden de Golden Globes voor de 77e keer uitgereikt.

Jennifer Lopez droeg begin januari 2015 tijdens de uitreiking van de Golden Globes, de belangrijkste film- en tv-prijzen na de Oscars, alvast een opvallende jurk van modeontwerper Zuhair Murad – “Een van mijn favorietste ontwerpers. Ik heb de jurk bewaard tot nu omdat hij bij de Golden Globes past”, aldus Lopez -, een jurk die niet moest onderdoen voor haar iconische groene Versace-jurk die ze droeg tijdens de uitreiking van de Grammy’s in 2000.

Bij het openen van de envelop, stelde Lopez de vraag: "Wil je dat ik het doe? Want ik heb er de nagels voor?" Waarop Renner, die op dat moment na een huwelijk van 10 maanden in een echtscheiding verwikkeld zat, antwoordde, even piepend in haar decolleté: "Oké, en je hebt de bollen ook nog." Lopez was alleszins verrast door de opmerking – dat zou haar vreemde reactie richting winnaar Billy Bob Thornton, "Zeg dankjewel", verklaard hebben - en ook het publiek in de zaal wist niet duidelijk hoe gepast te reageren:

Ook winnaar Billy Bob Thornton, die de prijs won voor zijn rol in "Fargo", leek in zijn bedankingsspeech naar de woorden van Renner te verwijzen: "Tegenwoordig kan je je heel wat moeilijkheden op de hals halen, wat je ook moge zeggen. Je kan eender wat zeggen en in de problemen geraken. Ik praat uit ervaring. Daarom zeg ik alleen maar: "Dankjewel."" 

Op sociale media werd onmiddellijk de draak met Renner en diens opmerking gestoken:

Ook diverse nieuwsmedia konden de opmerking van Renner niet smaken. Zoals Cinema Blend: "Renner reduceerde Lopez tot hetgeen ze droeg. Dat was totaal misplaatst in een show waar zoveel slimme en getalenteerde vrouwen aanwezig waren. Lopez verdiende beter, met de ogen van sterke vrouwen als Meryl Streep en Oprah Winfrey op zich gericht." Of Entertainment Tonight die "Awkward!" blokletterde in zijn titel.

Ik raakte er zelfs een beetje opgewonden door

Lopez zelf zag alvast geen graten in wat door velen een seksistische opmerking werd genoemd. "Ik vond het best wel leuk. Jeremy is een grappige kerel. Ik raakte er zelfs een beetje opgewonden door", aldus de zangeres/actrice aan celebritywebsite E! News. In het radioprogramma van Ryan Seacrest voegde ze daarna nog toe: "Jeremy heeft er een moment om nooit te vergeten van gemaakt. Ik vond het allemaal erg plezant." Ook vond ze het niet erg alle aandacht naar zich toe te hebben getrokken, terwijl het eigenlijk een feest voor de genomineerde acteurs en actrices moest zijn.

Na alle commotie reageerde Renner op Twitter dan ook met: "Een herinnering om deze 'shit' niet zo serieus te nemen. Bedankt Jennifer, je bent een prachtexemplaar."

Het was dus allemaal maar een grapje en zo werd dit 'incident' dan ook afgesloten. Of zoals lifestylewebsite Glamour concludeerde: "If J.Lo can handle the Golden Globes joke, you should too!"

Gastheer vannacht tijdens de uitreiking van de Golden Globes is Ricky Gervais. Netflix kan dit jaar de grote winnaar worden met nominaties voor "The Irishman", "Mariage story" en "The two popes". Opvallende genomineerden zijn alleszins Kit Harington ("Game of thrones"), Ben Platt ("The politician"), Tobias Menzies ("The crown"), Meryl Streep ("Big little lies") en Jennifer Lopez ("Hustlers"). Tom Hanks en Ellen DeGeneres worden beiden apart in de bloemetjes gezet.

Meest gelezen