Video player inladen...

Oesters van bij ons: laatste Belgische oesterkwekerij beleeft hoogdagen

Je ruikt en proeft er de zee, in De Oesterput in Oostende. Duizenden oesters, met de hand geplukt en gesorteerd, liggen in bakken te wachten. In de winter zijn ze op hun best, en in de eindejaarsperiode gaat het luxeproduct het vlotst over de toonbank. Bij de oesterkwekerij krijg je bovendien de beste serveertips.

De oesters die wij eten komen vaker uit Frankrijk of Zeeland, maar in deze oesterkwekerij hebben ze vandaag ook de handen vol. Vooraf geopende oesters zijn natuurlijk gemakkelijk, toch doet de echte oesterliefhebber dat altijd liever zelf. 

Bekijk hieronder de gouden tips van de kweker om een oester feilloos te openen:

Video player inladen...

In een fijne oester ruik en proef je een delicate smaak van de zee, tenminste wanneer het om een gezonde, verse oester gaat. Een slecht exemplaar heeft een afwijkende klank wanneer je op de gesloten schelp tikt. Hieronder kan je bekijken hoe je die herkent:

Video player inladen...

Meest gelezen