Video player inladen...

Ongeziene drukte bij notarissen: allerlaatste dag om te profiteren van de Vlaamse woonbonus

De woonbonus is een belastingvoordeel voor wie afbetaalt voor een eigen huis of appartement. De Vlaamse regering schaft die vanaf 2020 af, en sinds dat bekend raakte enkele maanden geleden, zijn er nog heel wat huizen verkocht. De verkoop van al die huizen veroorzaakte een ongeziene drukte bij notarissen de afgelopen weken.  

Veel mensen hebben vandaag nog de definitieve akte ondertekend voor de aankoop van een woning. Daarmee zijn ze op de valreep één van de laatste kopers die nog kunnen profiteren van de woonbonus. Vanaf morgen, 1 januari, wordt die afgeschaft. Dan krijg je geen belastingvoordeel meer wanneer je een huis koopt en afbetaalt.

Door de afschaffing van de woonbonus zijn de laatste maanden er 30 procent meer huizen verkocht. Het was bij veel notarissen dan ook erg druk om alle administratie tijdig rond te krijgen. Voor 2020 verwacht de notarisfederatie een omgekeerde beweging. Er wordt voorspeld dat er minder huizen zullen verkocht worden, en aan een lagere prijs.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen