"Black" van Pearl Jam is dé tijdloze, voor de vijfde keer op rij

Voor het vijfde jaar op rij is “Black” van Pearl Jam de nummer 1 in “De tijdloze 100” van Studio Brussel. Queen eindigt op 2, Gorki op 3. Slecht nieuws voor Nirvana met de laagste score in 20 jaar.

De triomftocht van “Black” van Pearl Jam gaat maar door. Voor de vijfde keer op rij staat het nummer helemaal bovenaan in “De tijdloze 100” van Studio Brussel. Goed nieuws voor de fans: Pearl Jam speelt op 2 juli 2020 op de wei van Werchter

Queen kampeert verder op plaats 2 met “Bohemian Rhapsody”, en Gorki stoot met “Mia” opnieuw de top 3 binnen.

Dat gaat ten koste van Nirvana: “Smells like teen spirit” valt uit de top 3 van “De tijdloze 100” en behaalt zijn slechtste positie in meer dan 20 jaar. Kurt Cobain en co eindigen op plaats 5, en worden zo ook ingehaald door Pink Floyd met “Wish you were here”.

Dit is de top 10 van "De tijdloze 100":

Beluister hieronder het winnende nummer, "Black" van Pearl Jam:

Het jaar van Fleetwood Mac

Fleetwood Mac is een van de grote winnaars van de 32e editie van “De tijdloze 100”. Voor het allereerst staat de band in de top 10. “The chain”, van hun legendarische album “Rumours” uit 1977, eindigt op 6 en stijgt daarmee acht plaatsen.

Daar stopt het feest niet voor Fleetwood Mac. “Everywhere” is de tweede sterkste stijger uit “De tijdloze 100” én de band staat met maar liefst vier nummers in de lijst. Enkel Metallica evenaart die score. De metalband sluit met “One” ook de top 10 af.

Beluister hieronder "The chain" van Fleetwood Mac, voor het eerst in de top 10:

“The sound of silence” stijgt het sterkst

“The sound of silence” is hard op weg om een instant klassieker te worden. Het nummer van Disturbed is nog maar vier jaar oud, maar sloop vorig jaar al de lijst binnen op plaats 94. Nu doen ze het 57 plaatsen beter. “The sound of silence” klokt af op 37, een fenomenale prestatie voor zo’n piepjong nummer.

Ook PJ Harvey verdient een eervolle vermelding. Van de acht nieuwe nummers in de lijst is ze de enige die nog nooit in “De tijdloze 100” stond. Ze maakt haar entree op plaats 99, met “Down by the water”.

Beluister hieronder de sterkste stijger, "The sound of silence" van Disturbed:

Meest gelezen