"Velen willen kat die op Baby Yoda lijkt nu al adopteren. Toch nog even geduld graag!"

U heeft haar de afgelopen week zeker al zien passeren op sociale media, een kat die met een waslijst aan kwaaltjes midden december dolend aangetroffen werd in de straten van Kannapolis, in de Amerikaanse staat North Carolina. De kat - haar naam is Joy -  bleek immers sprekend te lijken op het internetfenomeen Baby Yoda, een van de personages die geïntroduceerd werden in de tv-serie "The Mandalorian" op streamingplatform Disney+. Al vonden anderen dan weer dat het dier eerder leek op huiself Dobby uit de Harry Potter-films. Maar hoe groot de interesse ook moge zijn, voorlopig is Joy nog niet gezond genoeg om geadopteerd te worden.

Vrijwilligster Nancy Rominger van het dierenasiel Humane Society of Rowan County, waar Joy momenteel verblijft, op nieuwswebsites Buzzfeed News en CNN: "Joy had zweren in haar nek, rond haar nek, ze had een luchtwegeninfectie, ze had vlooien, noem het en ze had het. Ze had werkelijk van alles een beetje. Ze was dan ook nog eens gewond geraakt, misschien door een aanval van een ander dier. Bovendien mist ze haar hoektanden. Ze is dan eerst in een plaatselijke dierenkliniek terechtgekomen voor verzorging. Maar hoe ziek ze ook was, toch was ze erg lief en aanhankelijk. En natuurlijk had ze die typische Baby Yoda-oortjes."

"Momenteel is ze aan de beterhand en eigenlijk maakt ze het al goed. Toch staat ze nu nog onder observatie. Het is pas als ze volledig hersteld is, als ze al de noodzakelijke vaccinaties gehad heeft en ook nog eens gesteriliseerd is, dat de mogelijkheid zal bestaan om haar te adopteren. Want ik vermoed dat ze ooit een erg aangenaam huisdier zal zijn."

"Door het feit dat ze een ster op sociale media geworden is, zijn er al veel aanvragen voor adoptie binnengekomen. Toch hopen we, als de tijd daar rijp voor is, een gezin hier in de buurt te vinden om haar een warme thuis te geven."

"Natuurlijk is het ietwat frustrerend dat zij met alle aandacht gaat lopen, dat zij zoveel aanvragen via de telefoon krijgt. Maar als dit betekent dat men gaat beseffen dat er ook nog andere katten zijn die op zoek zijn naar een gezin, dan kunnen we dat alleen maar toejuichen."

Meest gelezen