Video player inladen...

Apenverblijf Zoo van Krefeld uitgebrand in Duitsland, alle apen komen om

In de Zoo van Krefeld, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, is het apenverblijf volledig uitgebrand. Alle apen die er verbleven, zijn omgekomen. De brand brak uit rond 1 uur vannacht. De officiële oorzaak is nog niet bekend, maar mogelijk is het vuur ontstaan door Thaise lampionnen. 

De brand brak uit rond 1 uur vannacht. De brandweer is nog steeds ter plaatse om na te blussen en verder onderzoek te doen. De zoo zelf liet eerst via de openbare omroep WDR weten dat ze niet uitsluiten dat vuurwerk de brand zou kunnen veroorzaakt hebben.

Later op de dag liet de politie weten dat Thaise lampionnen mogelijk de oorzaak zijn van de brand. Dat zijn lampionnen die gaan vliegen als ze worden aangestoken. Na een oproep in verband met de zaak, hebben verschillende mensen zich bij de politie gemeld. 

In het apenhuis leefden onder meer gorilla's, orang-oetans en chimpansees. Een ander deel van de chimpansees was op het moment van de brand niet in het apenverblijf, maar in het gorillapark. Daardoor hebben ze de brand overleefd. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Video player inladen...
(c) Copyright 2020, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Meest gelezen