Video player inladen...

Twee Belgische militairen van de VN-vredesmacht gewond bij explosie in Mali

In het West-Afrikaanse land Mali zijn twee Belgische militairen vanmorgen gewond geraakt toen hun voertuig op een bermbom reed. Ze zijn naar een ziekenhuis gebracht. Hun toestand is stabiel. 

Het incident zou zich iets over tien uur vanochtend hebben voorgedaan. Het voertuig van de Belgische militairen zou beschadigd zijn door de ontploffing van een bermbom. 

Volgens het ministerie van Defensie zijn daarbij twee Belgische militairen gewond geraakt. Ze zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Hun toestand zou stabiel zijn. Een derde militair is ook voor controle naar een ziekenhuis gebracht. 

Minister van Defensie Philippe Goffin (MR) verspreidde via Twitter een communiqué over wat er is gebeurd. (Lees verder onder de tweet.)

Eerste minister Sophie Wilmès (MR) schrijft op haar beurt dat de situatie nauwlettend in de gaten wordt gehouden. De premier drukt ook haar dankbaarheid uit aan de militairen op het terrein.

De militairen maken deel uit van de Belgische inspanning voor de Minusma-vredesmacht van de Verenigde Naties in Mali. Die poogt al vijf jaar de toestand te stabiliseren nadat extremistische rebellen die banden hebben met moslimterreurgroepen gepoogd hadden daar bases in te richten. 

België levert 90 militairen voor die  vredesmacht. Daarnaast zijn er ook nog eens tien Belgische militairen die in het kader van een Europese militaire samenwerking het leger van Mali opleiden. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Video player inladen...

Meest gelezen