Moskee in Leuven beklad met graffiti, glazen toegangsdeur ingegooid met baksteen

Vandalen hebben op oudejaarsavond vernielingen aangebracht aan de Al-Ihsaan moskee in de Leuvense deelgemeente Wilsele. De hoofdingang werd beklad met graffiti en de glazen toegangsdeur werd met een baksteen ingegooid.

Het waren moskeebezoekers voor het ochtendgebed die de vernielingen gisterochtend vaststelden. Op de Kolonel Begaultlaan was de bewegwijzering naar de moskee onleesbaar gemaakt met een spuitbus. De glazen toegangsdeur werd ingeslagen met een baksteen en de hoofdingang werd beklad met graffiti. De politie kwam ter plaatse en stelde een proces-verbaal op. Op dit moment loopt het onderzoek, de daders en hun motieven zijn nog onbekend.

Erkenning moskee

De woordvoerder van de moskee betreurt de gebeurtenissen. "Waarom moet dit gebeuren, net tijdens deze belangrijke feestdagen waar verbinding centraal staat." 

De Al-Ihsaan moskee kwam het afgelopen jaar in het nieuws omdat toenmalig minister Liesbeth Homans (N-VA) de erkenning van de Moskee wou intrekken. Volgens haar kon de moskee gelinkt worden aan het salafisme, een fundamentalistische strekking binnen de islam. Huidig Vlaams minister van Inburgering Bart Somers (Open VLD) oordeelde onlangs dat er onvoldoende redenen waren om de erkenning in te trekken. Maar hij plaatste de moskee wel onder verhoogd toezicht.

Meest gelezen