Nick Gordon en Bobbi Kristina Brown

Bijna vijf jaar na dood van Bobbi Kristina Brown is ook haar ex-vriendje Nick Gordon overleden

Nick Gordon, de ex-partner van Bobbi Kristina Brown, is overleden. Hij was 30 jaar oud. Zijn overlijden komt bijna vijf jaar nadat Bobbi Kristina Brown stierf. Zij is de dochter van zangeres Whitney Houston en zanger Bobby Brown. 

Bobbi Kristina Brown werd in januari 2015 bewusteloos aangetroffen in haar woning in een buitenwijk van Atlanta. Ze lag met het gezicht naar beneden gekeerd in haar bad. Gordon en een vriend van het koppel waren ter plekke toen de politie aankwam. Brown lag nog zes maanden in een coma voor ze uiteindelijk stierf.

Het overlijden van Brown was des te tragischer omdat het erg veel gelijkenissen vertoonde met de manier waarop haar moeder, zangeres Whitney Houston, drie jaar daarvoor was gestorven. Ook zij werd met het gezicht in een plas water in het bad van een hotel in Beverly Hills teruggevonden. Hoewel ze cocaïne genomen had, toonde de autopsie aan dat ze aan een hartziekte leed en dat haar dood een ongeluk was. 

Nick Gordon werd opgevoed door Whitney Houston

Bij Bobbi Kristina Brown kon de exacte doodsoorzaak niet vastgesteld worden. Ze had die bewuste dag morfine, cocaïne, alcohol en pillen ingenomen. Maar het was niet duidelijk of het om een ongeval ging of dat ze vermoord werd. De familie van Brown verweet Gordon dat hij de dodelijke cocktail had toegediend en haar in het bad had gelegd. Ze spande een rechtszaak aan en Gordon werd veroordeeld tot een schadevergoeding van ruim 33 miljoen euro. 

Nick Gordon was een wees. Toen hij 12 jaar was, nam Whitney Houston hem in huis en voedde hem op samen met haar dochter. Na de dood van Houston kwamen Gordon en Brown naar buiten met hun relatie.  

Hoe Gordon overleden is, is nog niet bekend. "Ondanks alle ongelofelijke uitdagingen waar Nick de afgelopen jaren mee geconfronteerd werd, kan ik eerlijk zeggen dat hij hard gewerkt heeft om zijn hoofd recht te houden en nuchter te blijven. Hij wou liefst een gelukkig en gezond leven met zijn familie", zegt zijn advocaat Joe S. Habachy in een mededeling. 

Meest gelezen