Nederlandse bedrijven krijgen bombrieven toegestuurd: "Niet afgegaan, maar hadden mensen kunnen verwonden"

De afgelopen dagen zijn er bombrieven verstuurd naar verschillende bedrijven in de Nederlandse steden Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Geen van de brieven is afgegaan, maar ze hadden volgens de politie wel zwaar lichamelijk letsel kunnen veroorzaken.

Bij verschillende Nederlandse bedrijven zijn de afgelopen week bombrieven gevonden. De bombrieven werden bezorgd bij een hotel en een tankstation in Amsterdam, een makelaarskantoor in Utrecht en een tankstation en autobedrijf in Rotterdam. Ook het hoofdkantoor van het Centraal Invorderingsbureau (CIB) in Rotterdam kreeg een brief.

De politie houdt er rekening mee dat alle brieven van dezelfde afzender zijn. Op de brieven stond het CIB telkens als afzender vermeld, maar uit onderzoek van de politie blijkt dat het incassobureau niet bij de zaak betrokken is.

De politie waarschuwt mensen die een brief krijgen met een verdikking erin en waar een sticker met het logo van het CIB op is geplakt, die niet te openen. De politie vermoedt dat er nog meer brieven in omloop zijn.

De bombrieven worden verder onderzocht door specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut. Bij het onderzoek zijn ook specialisten van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en een Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) betrokken.

Meest gelezen