Video player inladen...

Dodelijke flatbrand in Arnhem veroorzaakt door vuurwerk op een bank in portiek

In Arnhem in Nederland is het onderzoek naar de oorzaak van de dodelijke flatbrand afgerond. Een bank in het portiek vatte vuur nadat er vuurwerk is opgelegd. Bij de brand kwamen een 39-jarige vader en zijn zoontje van 4 om het leven tijdens oudejaarsnacht.

Tijdens oudejaarsnacht zijn in Arnhem in Nederland een 39-jarige vader en zijn 4-jarige zoon om het leven gekomen in een flatbrand, die werd veroorzaakt door vuurwerk.

Door het vuur viel de elektriciteit in het gebouw uit en viel de lift stil. De hal en de lift vulden zich met rook, waardoor het gezin van vier buiten bewustzijn raakte. Enkel de moeder (36) en de dochter (8) overleefden dat.

De Nederlandse politie heeft gisteren twee jongens van 12 en 13 jaar oud opgepakt. Zij hebben de nacht in de cel doorgebracht en werden vandaag voort ondervraagd.

De oorzaak van de flatbrand is intussen vastgesteld door de politie. Een bank in de hal van het flatgebouw heeft vuur gevat, nadat er vuurwerk op is gelegd. De politie is nog op zoek naar een man die in het trappenhuis was tijdens de bluswerkzaamheden.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Video player inladen...

Meest gelezen