Video player inladen...

"Het weer" eindigt voortaan elke dag met een "mini-karaoke": bekijk hier hoe dat gaat

Gedaan met weerspreuken in het dialect op het einde van het weerbericht op Eén. Voortaan wordt het weerpraatje van Frank, Sabine en Bram muzikaal afgesloten. "Bijna in elk nummer zit wel een vergelijking met het weer."

Sinds 2017 eindigde het weerbericht steeds met een weerspreuk in een bepaald dialect, die dan ook werd vertaald naar het algemeen Nederlands. Maar bij de start van 2020 was het tijd voor iets anders, zegt weerman Frank Deboosere. 

"De spreuken waren zo goed als op en sommige hadden we al eens herhaald", zegt Deboosere. "We wilden eens iets anders en zo zijn we op muziek uitgekomen. In bijna elk nummer zit er wel een verwijzing naar het weer, al moet het zeker niet in de titel verwerkt zitten. Ook in veel liefdesliedjes wordt er verwezen naar de zon, de regen of onweer, bijvoorbeeld. Het is naar die vergelijking dat we op zoek zijn."

Met de woorden "music maestro" startte de weerman gisteren - op 1 januari - het eerste nummer. Dat was "Door de wind" van Ingeborg. Bekijk het hieronder:

Video player inladen...

"We wilden starten met een klepper", zegt de weerman. "Met dat nummer heeft Ingeborg ons land vertegenwoordigd op het Songfestival in 1989, dus dat leek ons wel gepast."

Vanmiddag werd het "Ga met me mee" van Bart Van Den Bossche. Bekijk het hieronder:

Video player inladen...

De eerste twee nummers waren in het Nederlands, maar de komende dagen en weken zullen er ook andere talen aan bod komen. "Sowieso Engelse, Franse en Duitse nummers staan op de planning, maar wat mij betreft mogen ook andere talen. Zo kunnen we misschien leren hoe zon in het Roemeens klinkt", lacht hij.

Frank, Sabine en Bram zijn op zoek naar nog meer nummers. Suggesties kunnen vanaf nu ingestuurd worden via een.be.

Weerman Frank geeft meer uitleg in "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen