Politie richt taskforce op om daders oudejaarsnacht te identificeren

De Brusselse politie zal een taskforce oprichten om de daders te identificeren van de brandstichtingen tijdens oudejaarsnacht, dat meldt het Brusselse parket. Tijdens die nacht pakte de politie meer dan 200 mensen op. Van alle personen die gerechtelijk werden opgepakt, werden er uiteindelijk zes ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

De politie pakte tijdens de nacht van 31 december op 1 januari meer dan 200 mensen op, 6 worden ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. “Drie van hen zullen via snelrecht worden vervolgd voor diefstal”, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. “Bij de andere zaken gaat het onder andere om intrafamiliaal geweld.

"Natuurlijk is de politie op zoek naar de daders van de verschillende brandstichtingen en andere feiten waarbij er vernielingen werden aangebracht" vertelt Goeman.  "Er is een uitgebreid cameraonderzoek bezig en de politie heeft een taskforce opgericht om alles te onderzoeken. "

De Brusselse politie vraagt iedereen die beelden heeft van de daders die tijdens de oudejaarsnacht in Brussel vernielingen hebben aangebracht, contact op te nemen met de politie. Er is een taskforce opgericht om zoveel mogelijk verdachten te identificeren. Per politiezone is er een coördinator aangesteld, alsook bij de federale politie. “Zowel aan bedrijven, burgers als media vragen we om beelden door te sturen naar info@polbru.be”, klinkt het bij de politie.

Meest gelezen