Videospeler inladen...

Thalys-conducteur tegen zwarte passagier: "We zijn hier niet op de markt in Kinshasa"

Aan het begin van de kerstvakantie zijn een zwarte vrouwelijke passagier en een tiener op een hogesnelheidstrein tussen Parijs en Brussel het slachtoffer geworden van racistische uitspraken door een treinbegeleider.

De vrouw had voor een van haar kinderen een ticket gekocht aan kindertarief, hoewel die duidelijk ouder was, zo zegt een woordvoerder van Thalys. Ze werd daarop aangesproken door de treinbegeleider, maar weigerde om het bijkomende bedrag te betalen. Vervolgens zou een woordenwisseling ontstaan zijn waarin de treinbegeleider aan de vrouw zei dat ze "niet op de markt in Kinshasa was".

Een medepassagier filmde het hele voorval met haar smartphone. Thalys laat weten dat de uitspraken niet door de beugel kunnen, en onderzoekt de zaak voort.

Meest gelezen