Videospeler inladen...

Zoektocht naar vermiste 21-jarige uit Vilvoorde wordt straks voortgezet 

De zoektocht naar de 21-jarige Frederik Vanclooster uit Vilvoorde, die sinds nieuwjaarsnacht vermist is, wordt straks voortgezet. Sinds gisterenmiddag wordt er vooral gekeken in de richting van het kanaal. Er is ook een opsporingsbericht verspreid. 

De 21-jarige jongeman kwam op nieuwjaarsnacht niet thuis na een feestje in de Kruitfabriek, aan de Steenkaai in Vilvoorde, vlak bij het kanaal. Daar werd hij voor het laatst gezien om 3 uur 's nachts. De Cel Vermiste Personen startte op nieuwjaarsdag met een zoekactie, maar omdat het te mistig was, kon er geen helikopter worden ingezet. Tientallen vrijwilligers gingen wel op pad. 

Gisterochtend werd de zoekactie hervat. Meer dan honderd vrijwilligers hielpen meezoeken, maar sinds de middag werd er enkel nog gezocht op het water. "Mocht Frederik hier in de buurt zijn, dan hadden we hem al gevonden", zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. 

"Ik heb het er met de ouders over gehad: naarmate de tijd voorbij gaat, is de kans op een positieve afloop helaas kleiner. Frederik is niet de jongen die zomaar ergens zou achterblijven, dat weten we allemaal. Het blijft maar duren. Dat is heel onheilspellend." 

Rond 16 uur gisterennamiddag werd de zoektocht op het water stopgezet. "We hebben de hele dag het kanaal gescand. Dat heeft niets opgeleverd, maar we gaan die beelden vanavond wel nog eens in detail bekijken. Ervaring leert ons dat er soms zaken zijn die we over het hoofd hebben gezien. Morgen (vandaag, vrijdag, red.) komen we sowieso terug met een duikteam en een scanner."

Child Focus heeft ondertussen ook een opsporingsbericht verspreid. Als u informatie heeft, kan u altijd terecht op het nummer 116 000 of op de site van Child Focus. 

Bekijk hier het verslag uit "Het Journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen