Video player inladen...

Australische ekster imiteert perfect de klank van loeiende sirenes

In Newcastle, aan de kust van de Australische staat New South Wales, is een ekster gefilmd die een perfecte imitatie brengt van loeiende brandweersirenes. Het is eigen aan eksters dat ze niet enkel al wat blinkt oppikken, maar ook geluiden uit hun omgeving, zoals blaffende honden of een autoalarm. Gezien de dramatische toestand veroorzaakt door de maandenlange bosbranden klinkt de ekster wel bijzonder aandoenlijk.

De bosbranden in New South Wales zijn allesbehalve onder controle. Sinds september teisteren ze de ruim 300 kilometer lange populaire kuststrook van New South Wales. In totaal worden er nog steeds 200 brandhaarden geteld in New South Wales en in het aangrenzende Victoria. Ook in het zuiden en het westen van Australië en in Tasmanië woeden branden. In totaal kwamen zeker 20 mensen om het leven. Er liggen 5 miljoen hectare land in de as, met daarop meer dan 1.400 vernielde woningen. 

De hartroerende beelden van de ekster, die naar verluidt de naam Marvin draagt, werden in december op Facebook gepost en gaan de wereld rond. 

Video player inladen...

Meest gelezen