Video player inladen...

Chemische geur in Antwerpen door probleem bij havenbedrijf , geen gevaar voor gezondheid

Door een probleem bij olieraffinaderij ATPC in de haven hangt er een chemische geur in Antwerpen en omgeving. De geur is onaangenaam, maar vormt geen gevaar voor de volksgezondheid, aldus de brandweer.

"De geurhinder kan nog even duren", zo staat te lezen op de website van de stad Antwerpen. "De hulpdiensten, de afdeling milieu-inspectie van de Vlaamse overheid en het bedrijf in kwestie proberen het probleem zo snel mogelijk op te lossen."

De brandweerdiensten kregen verschillende oproepen over de geurhinder van mensen die zich zorgen maakten. "De milieu-inspectiediensten hebben metingen uitgevoerd. Ze hebben geen verhoogde waarden van giftige stoffen gevonden", zegt woordvoerster Jasmien O van de brandweerzone  Antwerpen. "

De geurhinder wordt veroorzaakt door olieraffinaderij ATPC.  Daar zijn er problemen met een lading ruwe aardolie die momenteel wordt verwerkt maar die blijkbaar niet geschikt is voor de installatie van het bedrijf.  "Om veiligheidsredenen kan het productieproces niet zomaar worden stilgelegd", zegt Jasmien O.  De geurhinder kan wel nog een tijd aanhouden. De brandweer houdt er rekening mee dat dat nog  het hele weekend zou kunnen duren. 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen