Circusartiest zwaargewond na val uit nok van Carré in Amsterdam

Twee circusartiesten zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht nadat ze tijdens een act vanuit de nok van theater Carré in Amsterdam waren gevallen. Een van hen is zwaargewond geraakt. Dat meldt de politie. De twee artiesten vielen volgens een politiewoordvoerder ongeveer tien meter naar beneden.

Ziekenwagens en een helikopter kwamen ter plekke. De voorstelling werd meteen beëindigd en het publiek werd naar buiten geleid. Dat gebeurde in alle rust, zegt de politie.

Het Wereldkerstcircus viert dit jaar zijn 35-jarig jubileum in Carré, met drie voorstellingen per dag van vrijdag tot en met zondag 5 januari. Aan deze editie werken ongeveer honderd circusartiesten mee uit Rusland, China, Amerika, Mexico, Argentinië, Italië, Spanje, Duitsland en Oezbekistan.

Het ongeval gebeurde tijdens de uitverkochte voorstelling die om 16 uur was begonnen.

Meest gelezen