AFP or licensors

Dode bij mesaanval in Parijs, dader door politie doodgeschoten

In Villejuif, een voorstad ten zuiden van Parijs, heeft een man omstaanders met een mes aangevallen. Een persoon kwam daarbij om het leven. Twee anderen raakten gewond, van wie een iemand ernstig. De politie schoot de dader dood. Hij zou psychische problemen hebben gehad.

De dader viel mensen aan in een park, en vluchtte daarna naar een shoppingcenter in het naburige district l'Haÿ-les-Roses, verklaarde de burgemeester van dat district, Vincent Jeanbrun.

Daar werd hij  door de politie doodgeschoten. Naar verluidt vreesden de agenten dat de dader een bommengordel droeg. Het shoppingcenter en enkele andere winkels werden daarna enkele uren gesloten. 

"Het was duidelijk dat hij zijn daden van agressie wilde voortzetten", aldus Jeanbrun. Ook volgens het parket probeerde de dader nog andere mensen te verwonden, maar die konden hem ontwijken. Er is een onderzoek gestart naar moord en poging tot moord.

(Lees voort onder de tweets.)

Bekijk hier amateurbeelden van de politieactie na de steekpartij (en lees voort onder de video):

Video player inladen...

De dader maakte een dodelijk slachtoffer, volgens de burgemeester van Villejuif gaat het om een man van 56 die met zijn vrouw aan het wandelen was in het park. Hij wilde haar beschermen tegen de aanvaller en werd daarom zelf door het mes getroffen. Nog een man raakte zwaargewond, een vrouw liep lichtere verwondingen op. 

De dader zou psychische problemen hebben gehad. Dat melden verscheidene bronnen aan het Franse persagentschap AFP. De man zou ook niet op de lijst gestaan hebben van geradicaliseerde personen.

Het incident gebeurt enkele dagen voor de vijfde verjaardag van de terroristische aanslag op de redactie van Charlie Hebdo, nu bijna vijf jaar geleden.

AFP or licensors

Meest gelezen