Familie Berten ontvangen door paus Franciscus

Twee broers van Menenaar Serge Berten zijn ontvangen door paus Franciscus. Daarmee wou de paus de familie steunen die al sinds 1982 Serge Berten moeten missen. Berten werd op 29-jarige leeftijd ontvoerd in Guatemala.

Serge Berten nam het als broeder op voor de armen en dat was niet naar de zin van het regime. Hij is zo goed als zeker vermoord. "Dat we ontvangen zijn door de paus is een grote steun voor de familie, zelfs al kon onze moeder er niet bij zijn", zegt broer Patrick Berten. "De paus vond het spijtig dat mama er niet bij was. Omdat ze er niet bij was heeft hij dan eigenhandig geschreven dat hij aan haar denkt en dat hij bidt voor haar. Daar is ze wel heel blij mee. Wij zijn ook blij dat de kerk aan ons denkt en dat ze ons nog altijd ondersteunt."

Serge Berten wordt jaarlijks herdacht met een Serge Bertenwandeling, rond de datum van zijn verdwijning. Dit jaar gebeurt dat op de dag zelf, op zondag 19 januari.

Bekijk hier de reportage "Doodse stilte" van "Panorama" uit 1982 over het geweld en de repressie in Guatemala:

Video player inladen...

Meest gelezen