Ontsnapte gevangene uit Turnhout gevat in Nederland, nog één gevangene voortvluchtig

In Nijmegen, in het oosten van Nederland, is een 38-jarige Nederlander opgepakt die twee weken geleden uit de gevangenis van Turnhout was ontsnapt. Dat meldt de Nederlandse politie. De man had zich verstopt op de zolder van een woning in Nijmegen. Op 19 december ontsnapten vijf gedetineerden tijdens hun avondwandeling uit de gevangenis aan de Wezenstraat in Turnhout. Eén daarvan is voorlopig nog voortvluchtig. 

In Nederland is een 38-jarige man opgepakt die uit de gevangenis van Turnhout was ontsnapt. Op basis van de door de Nederlandse politie vermelde leeftijd zou de opgepakte man Abderrahim Baghat moeten zijn. 

De man had zich verstopt op de zolder van een woning in Nijmegen. De Nederlandse politie was hem op het spoor gekomen op basis van informatie van de Belgische politie. 

De Nederlander werd in België tot 4,5 jaar cel veroordeeld voor verschillende vermogensdelicten. Hij moet nog meer dan 4 jaar uitzitten, aldus de Nederlandse politie.

Nog 1 voortvluchtige

Vijf gevangenen ontsnapten op woensdag 18 december omstreeks 20 uur uit de gevangenis van Turnhout.  Ze slaagden erin zonder agressie over de muur te klimmen en met een vluchtauto te ontkomen. Tegen de avond konden 3 van de 5 voortvluchtingen worden opgepakt. Naar 2 anderen werd nog voortgezocht.  De laatste persoon die op dit moment nog voortvluchtig is, is de 26-jarige Oualid Sekkaki.

Na de ontsnapping werd de gevangenis van Turnhout extra beveiligd met prikkeldraad en nieuwe verlichting.

Meest gelezen