Recordaantal bezoekers voor museum Prado in Madrid

Het bekende Prado-museum in Madrid heeft vorig jaar zijn tweehonderdjarig bestaan gevierd en daarbij een recordaantal bezoekers opgetekend. Dat meldde het Spaanse persbureau Europa Press donderdag. Meer dan 3,2 miljoen mensen liepen vorig jaar het museum binnen, wat tien procent meer is dan in 2018. 

Het zijn meerdere speciale exposities, zoals rond Velazquez, Rembrandt en Vermeer, die het verschil hebben gemaakt. Slechts één keer daarvoor werd de drempel van 3 miljoen gehaald. Dat was in 2016 en gedeeltelijk te danken aan een tentoonstelling naar aanleiding van de 500ste sterfdag van de Nederlandse schilder Hieronymus Bosch.

Met meer dan 8.600 schilderijen, tekeningen en schetsen, en ook meer dan 700 beeldhouwwerken is het Madrileense museum een van de populairste ter wereld. Het opende zijn deuren op 19 november 1819. In de collectie ook heel wat werken van Vlaamse meesters, zoals De Drie Gratiën van Peter Paul Rubens en De Kruisafneming van Rogier van der Weyden. 

Meest gelezen