Vrouw komt om bij woningbrand in Lebbeke

In Lebbeke, in de provincie Oost-Vlaanderen, is gisteravond een vrouw om het leven gekomen bij een zware brand in haar woning. Wat het vuur veroorzaakt heeft, is nog niet duidelijk, maar mogelijk was er eerst een gasontploffing. Het parket van Oost-Vlaanderen stelde een branddeskundige aan. 

Toen de brandweer aan de woning arriveerde, sloegen de vlammen al naar buiten. Er was ook een hevige rookontwikkeling. Nadat de brand grotendeels geblust was, konden brandweerlui naar binnen. Daar troffen ze het slachtoffer aan, de vrouw was al overleden. Hulp kon niet meer baten.

De brandweer kon wel verhinderen dat het vuur oversloeg naar een aanpalende woning. Wat het vuur exact veroorzaakt heeft, staat voorlopig niet vast. Er is wel sprake van een gasontploffing. Om de precieze oorzaak te achterhalen heeft het parket van Oost-Vlaanderen een branddeskundige aangesteld. 

Meest gelezen