Video player inladen...

Wordt u ook blij van de solden? Toch pakken niet alle winkeliers er even graag mee uit

Veel shoppers gaan in januari en juli met plezier op koopjesjacht, want op veel kleding, schoenen en modeaccessoires worden dan fikse kortingen verleend. Maar steeds meer winkeliers hebben bezwaar tegen het moment van de start van de koopjes, omdat het echte winter- of zomerseizoen dan vaak nog moet beginnen. 

Ook hebben sommige handelaars het moeilijk met de koopjesslag voor de echte soldenperiode. Het wordt naar verluidt erg moeilijk om het hoofd nog boven water te houden, vooral voor wie opbokst tegen grote ketens. Die kunnen het opbrengen om elke paar weken met een andere collectie uit te pakken, aan een ritme dat middenstanders niet kunnen volgen.

Solden afschaffen is volgens hen zeker niet de oplossing, maar een strakkere regelgeving zou al veel verhelpen.

Bekijk hier de reportage van "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen