Video player inladen...

500 Gentenaars demonstreren tegen homohaat

In Gent hebben zo’n 500 mensen betoogd tegen homohaat. Aanleiding is een incident waarbij vorige week twee mannen in het centrum van Gent werden aangevallen.

Op de Kouter in Gent hebben een kleine 500 mensen vanavond verzameld om te manifesteren tegen homohaat. Daarmee reageren ze op het geweld waarvan twee jonge mannen vorige weekend het slachtoffer zijn geworden in de stroppenstad. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden de twee in elkaar geslagen in het centrum van de stad. 

Volgens de slachtoffers werden ze aangevallen door enkele mannen toen ze op weg waren naar huis na een avondje stappen.  De slachtoffers hadden make-up op en kregen naar eigen zeggen opmerkingen zoals "vuile homo" naar het hoofd geslingerd.

Het onderzoek naar de daders loopt nog altijd. De politie probeert aan de hand van camerabeelden de daders op te sporen.

Meest gelezen