Franse spoorwegen verwachten dat er dit weekend meer treinen zullen rijden

Dit weekend zullen er nog altijd problemen zijn bij de Franse spoorwegen en het openbaar vervoer in Parijs, maar zowel de Franse spoorwegen SNCF als het Parijse vervoersbedrijf RATP verwachten meer verkeer dan de afgelopen dagen. Zaterdag gaat de staking tegen de pensioenhervorming van de Franse regering zijn 31e dag in, het is de langste staking bij het openbaar vervoer ooit in Frankrijk. 

De SNCF verwacht dat dit weekend, wanneer veel studenten terugkeren naar school na de vakantie, op zaterdag zeven op de tien TGV's zullen rijden, en zondag twee op de drie. De andere treinverbindingen van de SNCF zijn zwaarder verstoord.

Op het internationale net verwacht de spoorwegmaatschappij dat zaterdag negen op de tien Eurostars en vier op de vijf Thalys-treinen zullen rijden. Voor zondag is het beeld zo goed als hetzelfde. Dat betekent dat er in ieder geval meer treinen rijden dan de voorbije periode.

Volgende week verwacht de SNCF een forse verbetering van het aanbod naar alle bestemmingen. In Parijs blijft het openbaar vervoer zaterdag verstoord, maar er zal een lichte verbetering zijn, voorspelt RATP-directie. Zondag blijft de metro in Parijs zeer verstoord, maar bussen en trams zullen zo goed als normaal rijden.

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen