Video player inladen...

Nieuwe zoekactie naar vermiste student met helikopter en sonarboot in Vilvoorde levert niets op

In de zoektocht naar de student die in de nieuwjaarsnacht in Vilvoorde verdween, is vanochtend met een helikopter de bedding van de Zenne afgezocht. Dat bevestigt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen van de Federale Politie. Tegelijk heeft de Brusselse brandweer met een sonarboot en een duikploeg ook een deel van het kanaal Brussel-Schelde afgezocht, zonder resultaat.

De 21-jarige jongeman kwam op nieuwjaarsnacht niet thuis na een feestje in de Kruitfabriek, aan de Steenkaai in Vilvoorde, vlak bij het kanaal Brussel-Schelde. Daar werd hij voor het laatst gezien rond 3 uur 's nachts.

De Cel Vermiste Personen startte op nieuwjaarsdag met een zoekactie. Gisteren werd de zoekactie op het water voor enkele dagen stopgezet, maar vanochtend is er toch weer gezocht, met een helikopter en met een bootje van de Brusselse brandweer die een geplande oefening naar Vilvoorde heeft verplaatst.

Zenne afgespeurd

“Het zoeken op het water gaan we even laten rusten, maar dat betekent niet dat er geen extra zaken te doen waren”, zegt Alain Remue van de Federale Politie aan VRT NWS.  “Wat ik zeker nog wilde doen, was het checken van de hele bedding van de Zenne, van Vilvoorde tot aan het Zennegat in Mechelen. Dat hebben we vandaag kunnen doen met een helikopter van de Federale Politie. Deze zoekactie vanuit de lucht heeft helaas geen resultaat opgeleverd."

(Lees verder onder de kaart.)

Daarnaast heeft de brandweer van Brussel vanochtend nog eens extra met een sonarbootje in het kanaal gezocht. “Zij hadden een oefening gepland met hun duikteam met sonarmateriaal en zij hebben ons heel vriendelijke aangeboden om in plaats van in Brussel naar Vilvoorde te komen”, legt  Alain Remue uit. “Natuurlijk hebben wij dat aanbod in dank aanvaard. Tussen 10 en 12 uur zijn zij op het water geweest, maar hun zoektocht heeft helaas tot niets geleid.” 

Remue vindt het tot slot goed dat de plaatselijke bevolking ook extra aandachtig is. “Zo hebben wij gisteren een melding binnengekregen van iemand die iets had zien drijven. Dat hebben we gisteravond onmiddellijk gecheckt. Het bleek een rugzak te zijn, die niets met de zaak te maken had. Maar wie dergelijke dingen ziet, vragen wij om onmiddellijk naar het nummer 101 te bellen.”

Meest gelezen