Warenhuisketen Aldi roept worstjes terug

Supermarktketen Aldi en het federaal voedselagentschap FAVV roepen chipolataworstjes met varkens- en kalfsvlees terug omdat bij een analyse de aanwezigheid van salmonella werd aangetoond. Het gaat om het product "Chipolata varken-kalf" van het merk Meat For You, in verpakkingen van 500 gram en versheidsdatum 06/01/2020. 

Het product, met lotcodes 19007385 en 19007419, werd tot donderdag 2 januari verkocht in de Aldi-winkels. "Bij analyse door de leverancier is de aanwezigheid van Salmonella aangetoond in het product", aldus Aldi. "In samenspraak met het FAVV heeft Aldi daarom beslist om dit product uit de handel te halen en terug te roepen van bij de consumenten."

De mogelijke symptomen van besmetting door salmonella zijn koorts, buikkrampen en diarree en dit binnen de 6 tot 72 uur na consumptie van het besmette voedsel. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, mensen met een verminderde weerstand en ouderen lopen een groter risico op besmetting.

Consumenten wordt gevraagd om het product niet te consumeren en het terug te brengen naar de winkel, waar het zal worden terugbetaald. 

Meest gelezen