Afgebroken tand oorzaak van val acrobaten in Carré in Amsterdam

De twee circusartiesten die vrijdag gewond raakten bij een val in Carré in Amsterdam, vielen zowat tien meter naar beneden doordat een tand van de mannelijke acrobaat Rustem Osmanov was afgebroken. Dat heeft theaterproducent Henk van der Meijden medegedeeld.

Osmanov had geen botbreuken of inwendige bloedingen, maar liep wel een hersenschudding op. Ook was hij in shock geraakt. Intussen is hij weer hersteld. De andere artiest, Kristina Vorobeva, is aan haar nek geopereerd. Volgens theaterproducent Van der Meijden is de operatie geslaagd, maar is het nog afwachten wat het resultaat is.

Het Russische acrobatenechtpaar, dat optreedt als Sky Angels, kwam ten val tijdens een voorstelling van het Wereldkerstcircus. De show werd stilgelegd en het publiek werd naar buiten geleid.

De Russische circusartiesten werken zonder vangnet. Tijdens hun acrobatische act zweven ze aan riemen, die ze soms met hun handen, maar soms ook alleen met hun tanden vasthouden.

Meest gelezen