Videospeler inladen...

Lichaam van vermiste Frederik Vanclooster teruggevonden in kanaal van Vilvoorde

Het lichaam van de vermiste student uit Vilvoorde is teruggevonden in het kanaal van Vilvoorde. Frederik Vanclooster (21) was sinds nieuwjaarsnacht na een feestje vermist. De brandweer van Brussel en Vilvoorde boden zich vandaag vrijwillig aan om te gaan zoeken in het water en vonden zijn lichaam. 

Na een fuif op oudejaarsavond in de Kruitfabriek, aan de Steenkaai in Vilvoorde, kwam Frederik Vanclooster niet thuis. Daar werd hij voor het laatst gezien rond 3 uur 's nachts. Sindsdien ontbrak elk spoor van hem. Een hele week werd met man en macht op het land en later op het water gezocht door politie, brandweer, vrienden, familie en tal van vrijwilligers.

De brandweer besloot vanochtend met duikers de zoektocht opnieuw voort te zetten. Alain Remue van de Cel Vermiste Personen van de Federale Politie  en Hans Bonte (SP.A), burgemeester van Vilvoorde, bevestigen dat het lichaam van Frederik Vanclooster nu is teruggevonden.

"Deze morgen heeft een groep brandweermannen de zoektocht vrijwillig voortgezet, vlak aan de Kruitfabriek in het water. Op de plek waar eerder intensief werd gezocht", zegt Bonte. 

Volgens het parket van Halle-Vilvoorde wijst alles in de richting van een ongelukkige val. "Wij hebben geen enkele reden om aan te nemen dat hij het slachtoffer geworden is van geweld. Alles wijst in de richting van een spijtig ongeval", vertelt procureur Ine Van Wymersch. "Morgen wordt nog een autopsie uitgevoerd om de juiste doodsoorzaak te achterhalen."

De VUB, de universiteit waar Frederik studeerde, reageert aangeslagen. "Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van Frederik en naar iedereen die hem gekend heeft", zegt rector Caroline Pauwels op VUBToday. "Het verlies laat ons stil worden. Op zo'n momenten vinden wij als universitaire gemeenschap ook steun bij en aan elkaar."

Ook bij de Scouts en Gidsen Vilvoorde wordt er aangeslagen gereageerd. Frederik was een van de leiders van de Akabe-tak, de tak binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen die zich inzet voor scouting voor jongeren met een handicap. "De groepsleiding en de scoutsgroep zijn op dit moment niet in staat om hierop te reageren", meldt de groepsleiding in een korte mededeling. "Het ongeloof en het verdriet zijn op dit moment veel te groot. De verslagenheid bij de scoutsgroep is momenteel onbeschrijflijk. Wel wensen we graag ter ere van Frederik mee te geven dat hij een zeer toegewijde en verantwoordelijke jongeman was die door iedereen geliefd was."

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen