Nirvana-reünie: overlevende leden spelen 5 nummers, met Beck, St. Vincent en dochter van Dave Grohl

De drie overlevende leden van Nirvana hebben gisteravond een kort reünieconcert gespeeld voor het goede doel. Dave Grohl, Krist Novoselic en Pat Smear speelden een set van vijf Nirvana-nummers en kregen daarbij de hulp van Beck, St. Vincent en Violet Grohl, de 13-jarige dochter van de drummer.

Het was meer dan vijf jaar geleden dat de drie overlevende groepsleden nog eens samen op het podium stonden als Nirvana, maar gisteren was het dan zover. Ter gelegenheid van het jaarlijkse Art of Elysium Gala in Los Angeles, een avond voor het goede doel, kropen de ex-bandgenoten van de betreurde Kurt Cobain nog eens samen op het podium. 

Als vanouds zat drumbeest Dave Grohl achter zijn ketels, beroerde bassist Krist Novoselic zijn vier snaren en Pat Smear, die in het laatste levensjaar van Nirvana het trio kwam versterken op gitaren, was ook van de partij om vijf Nirvana-classics te spelen.

Gastzangers

“Lithium” was de krachtige opener van de korte set, en werd voor de gelegenheid gezongen door Annie Clark, beter bekend als St. Vincent.

Daarna stond “In bloom” op de playlist. Voor die klassieker nam 90’s-generatiegenoot Beck plaats achter de microfoon en de gitaar. Hij nam ook het minder bekende “Been a son” voor zijn rekening.

Om “Heart shaped box” te zingen, het voorlaatste nummer van de playlist, werd Violet Grohl door vader Dave op het podium geroepen .

Afsluiten deed het Cobain-loze Nirvana met “The man who sold the world”, de Bowie-cover die legendarisch werd door de Unplugged-sessie van Nirvana.

Meest gelezen