Nu al acht bombrieven onderschept in Nederland, politie denkt aan afpersing van bedrijven

In een sorteercentrum van PostNL in de stad Rotterdam is vandaag opnieuw een bombrief ontdekt. Het zou al de achtste bombrief zijn die op korte tijd in Nederland onderschept is. Er zouden ook waarschuwingsbrieven zijn gestuurd. 

De bombrief had een opvallende verdikking en droeg een sticker van het Centraal Invorderingsbureau CIB. Dat is op zich al verdacht, want het CIB had eerder bekendgemaakt dat het nooit stickers plakt en enkel gebruik maakt van voorgedrukte enveloppen. 

De voorbije dagen zijn al zeven gelijkaardige bombrieven onderschept bij bedrijven in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en bij een filiaal van de bank ABN Amro in Maastricht. Ook zouden een aantal waarschuwingsbrieven zijn verstuurd, al dan niet samen met de bombrieven.

Tot nu toe is geen enkele van die brieven ontploft, maar volgens de politie lopen mensen wel kans op groot letsel als dat wel het geval zou zijn. Het is nog niet duidelijk wie er achter de campagne zit. De politie sluit geen opties uit, maar gaat blijkbaar uit van afpersing van de betrokken bedrijven. 

Meest gelezen