Zes Duitse toeristen overleden na zwaar ongeval in Zuid-Tirol

In het noorden van Italië, in de regio Zuid-Tirol, is vannacht een auto ingereden op een groep mensen. Daarbij zijn zeker zes mensen om het leven gekomen en zijn ook verschillende zwaargewonden gevallen. Volgens de politie gaat het om een ongeval. De slachtoffers zouden allemaal Duitse toeristen zijn.   

Het ongeval gebeurde om 1 uur vannacht, in de buurt van Luttach in Zuid-Tirol, bij de Oostenrijkse grens, een populair wintersportgebied. De slachtoffers zouden allemaal studenten geweest zijn die op skivakantie waren. Ze zouden vannacht net uit een bus gestapt zijn op de terugweg naar hun vakantieverblijf en zouden bij het oversteken van de straat aangereden zijn door de auto.

Bij het ongeval raakten 11 mensen gewond van wie er 3 zwaargewond zijn. Zes mensen zijn ter plaatse overleden. De slachtoffers zouden allemaal jonge Duitsers zijn, niet ouder dan 25. Ook de bestuurder die hen aanreed is nog jong. Het zou gaan om een man van 28, die in de regio woonde. Hij zou onder invloed geweest zijn van alcohol.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen