Al meer dan 50.000 inschrijvingen voor "Start to Kamp Waes"

Ruim 53.000 sportievelingen hebben zich ingeschreven voor "Start to Kamp Waes", een trainingsschema bij het tv-programma "Kamp Waes". Daarin leggen 15 onbekende Vlamingen een week lang fysieke en mentale proeven uit de opleiding van de Special Forces af.

Tom Waes daagt in "Kamp Waes" 15 gewone burgers uit om een week lang opgeleid te worden door de Special Forces van het Belgische leger. Ruim 53.000 andere mensen kregen de sportmicrobe ook al te pakken en schreven zich in voor het trainingsschema "Start to Kamp Waes", een initiatief van Eén.

In acht weken zou "Start to Kamp Waes" ervoor zorgen dat de deelnemende sportievelingen helemaal klaar zijn voor de ingangsproeven van het Belgische leger. Even intens als de opleiding voor de Special Forces wordt het niet, maar het schema is goedgevuld. Wie bij het leger wil, moet namelijk slagen voor drie oefeningen: push-ups, sit-ups en lopen. Wil u paracommando worden, dan komen pull-ups daar ook nog bij.

Hieronder geeft sportdokter Ruud Van Thienen meer uitleg bij het trainingsschema:

Video player inladen...

Het trainingsschema wordt vanaf 13 januari per mail verstuurd naar iedereen die zich heeft ingeschreven. Ruud Van Thienen stelde de planning mee op. Hij geeft tips om de oefeningen op de juiste manier uit te voeren én om ook na het trainingsschema te blijven sporten.

Hier kan u zich inschrijven om het schema in uw mailbox te krijgen. De afleveringen van "Kamp Waes" kan u herbekijken op VRT NU

Bekijk hieronder een reportage uit "Het Journaal" over "Kamp Waes":

Video player inladen...

Meest gelezen