AFP or licensors

Grootste serieverkrachter van Verenigd Koninkrijk moet levenslang de cel in

In het Verenigd Koninkrijk is de grootste serieverkrachter van het land tot levenslang veroordeeld.  Zijn slachtoffers zijn allemaal mannen.  Alles samen heeft hij 159 seksuele misdrijven gepleegd, maar mogelijk maakte hij nog veel meer slachtoffers.

Hij wachtte zijn slachtoffers op in de buurt van nachtclubs en homobars. Dan verdoofde hij hen, om ze vervolgens te verkrachten. En hij legde alles vast op film. In totaal sloeg hij minstens 159 keer toe. Zijn naam: Reynhard Sinaga, een Indonesische man van 36.

Reynhard Sinaga zit overigens al meer dan twee jaar in de cel. Hij werd gearresteerd in de zomer van 2017. Eén van zijn slachtoffers ontwaakte toen uit zijn verdoving, kon de verkrachter overmeesteren en er de politie bij halen. Toen het verhaal landelijk bekend raakte, boden zich nog meer slachtoffers aan. Genoeg in elk geval om Sinaga in de cel te houden.

Pas twee jaar later is het onderzoek helemaal afgerond. De politie kwam uit op 159 slachtoffers, maar houdt er ernstig rekening mee dat tientallen anderen zich nog niet gemeld hebben.

Sinaga woonde op een kamer in de omgeving van de uitgaansbuurt in Manchester. Jarenlang wachtte hij zijn slachtoffers op in de buurt van homo- én heterobars.  Vervolgens diende hij hen de verboden drug GHB toe. Om dan toe te slaan. Verdoven, verkrachten en de verkrachting filmen, daar kickte hij op. Sinaga verkrachtte overigens het liefste heteroseksuele mannen.

Reynhard Sinaga toonde tijdens zijn proces geen enkele spijt en leek van de getuigenissen van zijn slachtoffers te genieten. De rechter veroordeelde hem tot levenslang.

Meest gelezen