Nicolas Maeterlinck

Ludo Van Campenhout (N-VA) stopt onmiddellijk als schepen in Antwerpen, gemeenteraadslid Peter Wouters volgt hem op

In Antwerpen stopt schepen Ludo Van Campenhout (N-VA) onmiddellijk als schepen van sport, diamant, markten en foren. Dat bevestigt Antwerps N-VA-voorzitter Fons Duchateau. Volgens Duchateau krijgt Van Campenhout zijn alcoholverslaving niet onder controle.

Vorige maand had Van Campenhout nog aangegeven dat hij in oktober zou stoppen. “Hij krijgt zijn ziekte niet onder controle. De opvolging zal sneller gebeuren”, laat Fons Duchateau vanavond weten. “Deze week duiden we de nieuwe schepen aan.” Wie dat wordt, is nog onduidelijk.

Van Campenhout werd in november vorig jaar opnieuw opgenomen voor zijn aanslepend alcoholprobleem. De stress en het drukke leven maakten het hem moeilijk om zijn verslaving het hoofd te bieden, klonk het toen.

Begin vorige maand liet hij weten dat hij in oktober zijn schepenambt zou neerleggen. Die datum dat was niet toevallig gekozen, want dan is het 100 jaar geleden dat de Olympische Spelen plaatsvonden in Antwerpen. Dat wordt gevierd met een marathon die 's nachts gelopen wordt, een initiatief van Van Campenhout. 

Van Campenhout zit al 17 jaar in het stadsbestuur van Antwerpen. Hij begon zijn politieke carrière bij Open VLD, maar stapte in 2011 over naar de N-VA. Hij wordt nu opgevolgd door gemeenteraadslid Peter Wouters (N-VA), meldt persagentschap Belga en wordt uit goede bron aan onze redactie bevestigd. Om 11 uur volgt een persconferentie. 

De 52-jarige Wouters zetelt sinds 2018 in de Antwerpse gemeenteraad en zetelde tussen 2013 en 2018 ook in de districtraad van Deurne. Wouters was tussen 2014 en 2019 ook Vlaams volksvertegenwoordiger, maar raakte bij de verkiezingen van 26 mei 2019 niet herverkozen in het Vlaamse halfrond.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen