Rouwregister voor Frederik Vanclooster in Kruitfabriek, Vilvoorde bespreekt betere beveiliging kanaal

Er is een rouwregister geopend voor Frederik Vanclooster, de jongen die na een feestje op oudejaarsavond verdween en gisteren werd teruggevonden in het kanaal in Vilvoorde. Het rouwregister komt in de Kruitfabriek, de plaats waar Frederik voor het laatst ging feesten. De stad en de Vlaamse Waterweg bespreken intussen een betere beveiliging van het kanaal.

Het rouwregister voor Frederik kan je gaan tekenen in de Kruitfabriek, de plaats waar de 21-jarige jongeman voor het laatst werd gezien op oudejaarsavond. De Kruitfabriek is vandaag, maandag, nog tot 19 uur open. Iedereen die wil kan er langsgaan om het rouwregister te tekenen, of voor een babbel of wat rust.

Dat bevestigde uitbater Didier Cortois: "Vanuit de stad is beslist om een officieel rouwregister hier in de Kruitfabriek te leggen. Er was ook al snel eensgezindheid binnen het college dat zo'n rouwregister er moest komen." Ook woensdag- en vrijdagnamiddag zal de Kruitfabriek open zijn.

Optocht

Maandagmiddag hielden de leerlingen van het vijfde en zesde jaar van het GO Atheneum een optocht tot aan De Kruitfabriek. Daar volgde een ingetogen moment. Het liedje "Wat nog komen zou" van Bart Peeters werd gespeeld en er werden ook bloemen gelegd. 

"Frederik is oud-leerling van het Atheneum en zijn zus is vorig jaar bij ons afgestudeerd", zegt Kevin Jacobs van de directie. "Iedereen is heel diep onder de indruk. Vandaar dat we beslist hebben om deze optocht te houden om hem te gedenken."

Beveiliging

Naar aanleiding van de dood van Frederik Vanclooster wil Vilvoorde met de Vlaamse Waterweg, die onder meer het kanaal in kwestie beheert, en met Matexi, die eigenaar is van de Kruitfabriek, gaan praten over een betere beveiliging op die locatie.

"We doen hiervoor een beroep op experts en die zijn op dit ogenblik een geschikte datum aan het zoeken om hierover te praten", zegt burgemeester Hans Bonte (SP.A) van Vilvoorde. "Ik laat dit inderdaad liever over aan mensen die op dat vlak expertise hebben want de meningen over de te nemen maatregelen lopen sterk uiteen. De ene pleit voor een afspanning langs het kanaal, de andere vindt dat net heel gevaarlijk omdat zulks uitnodigt om erop te klimmen. Vraag is ook over welke afstand je een eventuele afspanning moet aanbrengen."

Meest gelezen